A.S.A.M.....GARAM

Menyampaikan artikel, cerita pengalaman, bahan sebagai motivasi dan muhasabah dan kejayaan individu tertentu.....

CUTI SEKOLAH LAWATAN KE KIDZANIA 8:30 PTG

Bertemu sekali lagi ya! Rasanya macam sudah lama tidak 'update' laman blog cikgu ini. Bukannya sudah lupa tapi disebabkan kesibukkan cikgu. Almaklumlah cikgu dapat peluang melanjutkan pelajaran dan masa mengajar di sekolah. Cuti ini barulah ada masa hendak 'update' laman blog yang sudah lama terbiar dan bersarang agaknya. 

        Cuti sekolah memang sangat-sangat dinantikan. Anak-anak cikgu pun dah mula merancang sejak sebulan lagi sebelum tutup akhir tahun persekolahan 2012. Mereka ini merancang hendak ke Kidzania di Mutiara Damansara di Kuala Lumpur. 

            Tiket untuk masuk telah lama ditempah oleh anak cikgu Muhd. Nurul Syafiq. Anak cikgu ini, belajar di Cyberjaya maka mudahlah baginya untuk menempah tiket tersebut. Harga tiket bagi kanak-kanak yang berumur 3 hingga 14 tahun adalah RM55 manakala bagi penonton tapi pula ialah RM35. Di laman blog cikgu Kelas : 5 Mutiara dihatiku ada cikgu sediakan pautan laman web Kidzania ni. Di sini murid-murid boleh mengetahui lebih lanjut tentang tempat menarik ini dan sekali gus menempah tiket secara 'on line'.

           Kami telah pun mengalami pengalaman yang amat berharga ini. Anak-anak cikgu sungguh teruja dan seronok dapat menghabiskan masa selama lima jam di sana. Walaupun lima jam akan tetapi masa tersebut tidak mencukupi untuk menguasai dan mengalami semua 99 jenis pekerjaan yang di dapati dalam Kidzania tersebut. Walaupun begitu, anak-anak cikgu cukup gembira menghayati pengalaman bermain, belajar dan bermain dengan watak-watak pekerjaan tersebut. Di dalam laman ini cikgu memuatnaik gambar-gambar pengalaman anak-anak cikgu di sana ya...

 Menikmati kesabaran menunggu

Kesempatan bergambar di Appartment Kidzania
Maaf ya cikgu hanya dapat memuatnaik hanya dua keping gambar . Ada masa akan memuatnaik lebih banyak lagi gambar untuk dikongsikan bersama semua.
Terima kasih!

0 comments:

Catat Ulasan